Un centenar d’entitats demanen un pla públic de suport per seguir amb la feina davant les violències masclistes

Denuncien que la crisi arran de la pandèmia posa en risc la continuïtat del seu treball


Un centenar d’entitats feministes i de l’economia social i solidària (ESS) demanen mesures concretes per continuar treballant per l’equitat de gènere i oferir els serveis d’atenció a les dones en situació de violència masclista. Així ho exposen al comunicat ‘La violència masclista no s’atura davant del COVID-19’.

Sota el missatge #SomEssencials, denuncien que la crisi arran de la pandèmia posa en risc la continuïtat del treball de diverses entitats que depenen principalment de recursos públics. “L’impacte econòmic a hores d’ara és difícil de calibrar pel mateix Govern i sabem que la crisi serà devastadora per les entitats feministes i les entitats de l’ESS”, expliquen en el comunicat, signat per entitats com Surt, Ca la Dona, la Xarxa Feminista de Catalunya, entre moltes altres. “Ens alarma la possibilitat de veure paralitzats quasi la totalitat de projectes en curs i veiem perillar la majoria de projectes que tenim previstos”, afirmen. 

Davant l’escenari, reclamen a les administracions ajudes directes, l’elaboració d’un pla de contingència per tal que “el teixit d’entitats petites de l’ESS i de la xarxa feminista no desaparegui o quedi greument danyat” i que es respectin els fons del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, “tal i com estaven previstos, i que no es traslladin a altres emergències”. “Les violències masclistes continuen sent una gran emergència social”, reivindiquen les sotasignants. Segons apunten, el pla haurà d’estar “alineat” amb les demandes i necessitats expressades per les diferents entitats que les subscriuen.

“La generositat de les persones que treballem a les entitats ha permès posar a disposició dels projectes no només la nostra dedicació sinó també els nostres recursos personals (portàtils, telèfons, consums…). Aquesta contingència no ha estat fàcil, cal posar-la en valor i cal que sigui reconeguda i compensada des de les administracions públiques”, exposen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article