Els especialistes demanen activar urgentment la rehabilitació de persones grans

Els experts entenen que s’aturés durant l'esclat i el pic de l’epidèmia, però avisen que és bàsica per als pacients


La Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya demana activar urgentment la rehabilitació per a les persones grans que han superat el coronavirus i per a les que pateixen altres malalties incapacitants. 

En un comunicat signat també pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i el Col·legi de Terapeutes Ocupacionas, els especialistes alerten que els serveis de rehabilitació optimitzen el funcionament físic i cognitiu per reduir la discapacitat i són un component clau de l'atenció sanitària. A més, és un element “clau” per a la recuperació davant d'esdeveniments de salut aguts o crònics i progressius.

La societat entén que en el moment de l'esclat i del pic es prioritzés la resposta als malalts aguts, però subratlla que ara cal activar la rehabilitació, també per reduir seqüeles del virus.

Al seu parer, cal prioritzar els casos més necessaris i de risc i gestionar la llista d'espera que s'ha creat. A més, remarca que les empreses proveïdores han de proporcionar els materials de protecció necessaris per als professionals.

La societat creu que les administracions haurien d'instar els proveïdors a recuperar l'activitat, també tenint en compte que aquest deteriorament funcional té conseqüències de la salut en la persona i encareix l'atenció sanitària.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article