Docents substituts reclamen a Educació que se’ls compti el temps treballat i participar dels nomenaments d’estiu

Més de 3.000 nous professors i mestres alerten que es poden quedar sense feina si no es regularitza la seva situació


Docents substituts que es van apuntar a la borsa l'abril del 2019 han reclamat al Departament d'Educació que es regularitzi la seva situació, se'ls tingui en compte el temps treballat i puguin participar en igualtat de condicions dels nomenaments d'estiu. Els professors i mestres porten des de llavors amb un "número provisional" que s'havia de convertir en definitiu al març, però la resolució publicada pel Departament "contenia errors" i es va acabar retirant, segons han explicat des del col·lectiu Afectades per la Borsa 2019/20.

Aquesta situació els deixa "al llimb" i per això reclamen una solució urgent per evitar quedar-se sense feina. La borsa va rebre la inscripció de més de 14.000 persones i 3.000 van començar a treballar.

El 14 d'abril es va publicar la llista definitiva d'admeses que regularitzava la situació dels docents però tres dies més tard se'n va publicar una nova "que deixava sense efectes" la llista definitiva d'admeses i excloses" com a conseqüència de les "problemàtiques que hi va haver per puntuar els mèrits de cada aspirant adequadament", han informat en un comunicat.

Els afectats han denunciat que tot i haver prestat serveis de la mateixa manera que la resta de companys, no podran participar de les adjudicacions d'estiu per cobrir les places docents per al curs acadèmic 2020-2021 perquè encara no seran "membres de ple dret" de la borsa. A més, reclama que es tingui el compte el temps que ja porten treballant per tal que se'ls actualitzi, i poder baixar, el número de la borsa.

En aquest sentit, han lamentat que estan patint un "greuge comparatiu" respecte a la resta de personal docent interí i han posat en valor que molts d'ell estan treballant actualment, en la situació d'excepcionalitat. "Hem respectat els terminis, hem deixat feines estables, hem mostrat disposició absoluta per cobrir les suplències que han estat necessàries, hem superat el curs d’iniciació a la tasca docent sota la visita d’inspecció i, el més important, estem responent de la millor manera que podem a la nostra feina en aquesta situació excepcional", han afirmat.

Amb tot, han demanat prioritzat la seva entrada a la borsa per participar en els processos d'estiu amb tot el temps treballat comptabilitzat i simplificar les adjudicacions d'estiu i ampliar els terminis per poder accedir-hi. "Reclamem al Departament d’Educació una solució de manera urgent que resolgui aquesta situació i que doni garanties per participar en les adjudicacions d’estiu a totes les nostres companyes interines que van accedir a la borsa a l’última convocatòria, respectant així els nostres drets laborals i socials", han finalitzat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article