La FAGiC recapta 14.100 euros per comprar aliments i productes bàsics a 282 famílies gitanes vulnerables

L'agrupació d'associacions gitanes ha rebut 420 sol·licituds d'ajuda


La Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC) ha recaptat 14.100 euros per comprar aliments i productes bàsics a 282 famílies gitanes vulnerables.

L'organització va posar en marxa fa un mes la campana '100x100', amb l'objectiu de recollir com a mínim 10.000 euros a través de donacions i així poder ajudar almenys a un centenar de famílies gitanes vulnerables que estan patint en l’actual situació de confinament.

L'ajuda s'ha rebut en format de targetes per comprar menjar, productes de neteja, d'higiene personal i productes per a nadons. La FAGiC va rebre 420 sol·licituds de famílies de tot Catalunya per rebre aquest ajut i finalment s'ha pogut arribar a gairebé 300 que no reben cap tipus de prestació o que se'ls ha aturat per alguna circumstància.

Els beneficiaris són principalment gent gran, infants i famílies on viuen més de tres generacions en una mateixa casa o famílies monoparentals, que han vist reduït els ingressos per la manca d'activitat, ja que es dedicaven a la venda ambulant, la recollida de residus o la venda no sedentària, per exemple.

La FAGiC està valorant “noves formes de poder estar al costat del poble i poder seguir ajudant aquells qui més ho necessiten”, segons han apuntat en un comunicat, en el qual també han assenyalat la procedència de les ajudes aconseguides. En concret, els fons de la federació han aportat el 37%, mentre que el 33% dels fons provenen d’empreses. Un 20% ho fan de formacions polítiques i càrrecs electes, un 6% de particulars i un 4% de fundacions. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article