Els impulsors de la Renda Garantida insten a Pedro Sánchez que l’Ingrés Mínim complementi les altres ajudes

La Comissió Promotora de la ILP planteja en una carta al president espanyol que la prestació sigui compatible amb el treball


La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que la nova prestació respecti les competències de la Generalitat i que busqui el "millor encaix" amb les diverses lleis existents de rendes mínimes o bàsiques. En el cas de Catalunya és la Renda Garantida de Ciutadania (RGC). 

La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que la nova prestació respecti les competències de la Generalitat i que busqui el "millor encaix" amb les diverses lleis existents de rendes mínimes o bàsiques. En el cas de Catalunya és la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Els promotors de la iniciativa legislativa popular (ILP) origen de la prestació a Catalunya proposen que l'Ingrés Mínim Vital i les rendes autonòmiques, i aquelles que es puguin concedir des dels ajuntaments, siguin compatibles i complementàries. També plantegen que el dret a la prestació de l'Ingrés Mínim Vital es reguli com un dret subjectiu i de caràcter permanent.

La Comissió Promotora de la ILP demana que el dret a percebre la prestació econòmica de l'Ingrés Mínim Vital sigui compatible i complementari amb el treball a temps parcial del qual es derivi una quantitat inferior a la qual es tingui dret amb la prestació. També esperen que la prestació sigui compatible amb les ajudes econòmiques de dependència, beques escolars i de transport o d'urgència per evitar desnonaments.

En aquest sentit, demanen que aquestes ajudes no computin com a ingressos econòmics per determinar el llindar que s'estableixi com a requisit d'accés. A la carta recorden que és "necessari" i "urgent" prendre mesures davant de l'increment de la pobresa i exclusió social que es preveu com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. També recorden que la pobresa "colpeja les classes populars des de fa anys" a l'Estat espanyol. Per això, demanen realitzar "tots els esforços legislatius i de recursos econòmics" per superar la "greu situació".

La carta es va registrar telemàticament el 29 d'abril i es va tornar a enviar el 8 de maig per assegurar-ne la tramesa. La missiva també es posa en coneixement del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà. La Comissió Promotora es posa a disposició per al diàleg i per aportar la seva experiència en l'elaboració, negociació i acord de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article