El Govern proposa que Lleida, Girona i Catalunya Central passin a la Fase 1

En les properes hores es decidirà un plantejament parcial per a l’àrea de Barcelona i la regió metropolitana


El Govern proposa que les regions sanitàries de Lleida, Girona i Catalunya Central passin també a la fase 1 el proper dilluns i deixa de moment en l'aire el plantejament sobre la regió metropolitana de Barcelona. En les properes hores s'estudiarà una proposta parcial per a l'àrea metropolitana, “que no serà completa de passar a la Fase 1”, segons ha indicat després de la reunió del pla Procicat la consellera de Salut, Alba Vergés.

En preguntar-li a la consellera si aquest plantejament estaria a temps d'aplicar-se ja dilluns, ha indicat que caldrà veure la data concreta, però ha afegit que no es vol anar “molt més enllà”. Les regions que es plantegen per passar ja a la Fase 1 estan risc baix o moderat.

Què implica la Fase 1?

L’etapa inicial o Fase 1 permetrà reprendre parcialment més activitats. En concret, podran obrir comerços sota estrictes mesures de seguretat a excepció de grans centres comercials. Entre elles, un aforament del 30% i distància de dos metres. Si no és possible, només podrà haver-hi un client a l’interior.

La restauració només podrà obrir terrasses amb una limitació del 30% de l’aforament però podran ampliar el nombre de taules si l’Ajuntament els dona més espai sempre que sigui possible. Als locals, a més, hi haurà un horari preferent per als majors de 65 anys També podran reiniciar l’activitat els mercats a l’aire lliure amb condicions de distanciament i limitació inicial del 25% dels estands habituals.

També podran fer-ho hotels i allotjaments turístics sense poder utilitzar zones comunes. Els sectors agroalimentaris i la pesca reprendran l’activitat i els llocs de culte veuran reduït el seu aforament a un terç de la seva capacitat. Les activitats culturals començaran a reprendre’s amb grups reduïts. També es podrà fer turisme actiu i de naturalesa amb grups limitats.

Els centres d’alt rendiment també podran obrir amb mesures i torns i també ho faran els entrenaments mitjans de les lligues professionals. Per al transport públic, la mascareta serà d’ús recomanat i l’oferta s’incrementarà entre el 80 i el 100%. Els vehicles privats tindran una ocupació limitada excepte per a les persones que resideixin al mateix domicili, que podran viatjar juntes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article