Les famílies LGTBI reivindiquen la seva diversitat i denuncien que segueixen invisibilitzades

Critiquen les dificultats per registrar els seus fills i la manca de visibilitat en la documentació institucional


L'Associació de Famílies LGTBI reivindica la diversitat familiar des de casa i denuncia que segueixen invisibilitzades. 

Amb motiu del Dia Internacional de les Famílies aquest divendres 15 de maig, l'entitat ha criticat la manca de visibilitat que tenen en la documentació i els formularis institucionals, així com les dificultats que tenen per registrar els seus fills. Les activitats lúdiques i reivindicatives que cada any organitza l'associació s'hauran de fer des de casa enguany. Per això han iniciat una campanya amb un vídeo on han participat 60 famílies, amb el lema 'Sempre hi ha una Família Rainbow al teu costat'.

En el vídeo participen famílies diverses: de dues mares, de dos pares, d’un pare, d’una mare, d’un pare i una mare, i constituïdes de formes també molt diferents. L’objectiu de la campanya és la celebració i la visibilització de la seva existència.

Fa quinze anys que les famílies no heteronormatives van adquirir l’estatus de famílies amb els seus drets reconeguts, amb l’aprovació de l’adopció conjunta per a parelles lesbianes i gais (3/2005), la llei del matrimoni igualitari (13/2005), i la llei per eradicar l’LGTBIfòbia a Catalunya (12/2014).

Però després de quinze anys de lleis que les emparen sobre el paper, les famílies LGTBI denuncien que encara segueixen invisibilitzades en molts àmbits de la societat i se segueixen normalitzant moltes situacions discriminatòries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article