L’ONCE alerta que la falta d’accessibilitat a internet aïlla a les persones cegues durant la pandèmia

L’organització lamenta que es posen en marxa aplicacions sobre serveis bàsics com la salut que no són accessibles


L'ONCE ha alertat que la falta d'accessibilitat a internet aïlla a les persones cegues durant la crisi del coronavirus. L'organització ha explicat que es dona una doble situació ja que d'una banda internet i algunes plataformes digitals han facilitat la connexió de les persones cegues durant el confinament però, de l'altra, la falta d'accessibilitat "ha demostrat que pot generar aïllament i pèrdua d'accés a serveis essencials". En aquest sentit, ha lamentat que hi ha operacions que "no són accessibles parcialment o totalment" i ha posat com a exemple aplicacions de salut creades per la Covid-19. L'ONCE ha afirmat que el confinament "ha posat en relleu la cara i la creu d'aquesta situació".

Així, ha assegurat que sense les plataformes de teletreball, els campus virtuals, la compra en línia, els pagaments des del mòbil, les aplicacions per mantenir reunions privades i professionals i d'altres, les persones cegues haurien quedat encara més aïllades. Tot i això, s'estan evidenciat les "nombroses dificultats a les quals les persones amb discapacitat visual s'enfronten a l'hora de poder usar" totes aquestes eines, especialment en serveis clau com l'accés a la sanitat.

En aquest àmbit, i a banda de les aplicacions sobre la Covid-19, ha fet referència a la macna d'accessibilitat a portals d'alguns grups mèdics o a serveis de petició de cita a través d'aplicacions d'algunes comunitat autònomes. Per això, ha reclamat que a l'hora de dissenyar aquestes eines es tinguin en compte les necessitats de tots els col·lectius ja que refer o adaptar a posteriori és més costós i es triga més temps.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article