Els centres de justícia juvenil reprenen les visites de familiars i amics a través de locutori

Els joves també podran tornar a fer sortides acompanyats d’educadors


Els centres de justícia juvenil reprenen les visites de familiars i amics a través de locutori, amb un vidre enmig, que havien estat suspeses des del 18 de març per la pandèmia. Segons informa el Departament de Justícia a través d'un comunicat, els visitants hauran de venir d'una zona territorial que permeti el desplaçament fins al centre, segons la normativa sanitària vigent en cada fase. I els visitants hauran de demanar cita prèvia. 

D'altra banda, els joves interns en règim obert o semiobert poden tornar a fer sortides acompanyats dels seus educadors per fer activitats com esport o passejos en les franges horàries permeses. A partir del 8 de juny es preveu que es puguin recuperar les visites en sales, sense un vidre enmig.

Les comunicacions per locutori es faran als quatre centres que disposen d’aquesta instal·lació: el Centre Educatiu Can Llupià, a Barcelona; el Centre Educatiu L’Alzina, a Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental); el Centre Educatiu Els Til·lers, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i el Centre Educatiu Montilivi, a Girona. Paral·lelament, les videoconferències i videotrucades es continuaran realitzant en tots els centres.

Els familiars hauran de demanar cita prèvia per fer ús del locutori i hauran de portar mascareta. Tant si els visitants com els joves són sospitosos o positius de Covid-19 no podran comunicar-se a través de locutori. Els professionals del centre podran prendre, si ho consideren, la temperatura als visitants. Si estan per sobre els 37,50 graus, no podran entrar al locutori.

També es reactiva la possibilitat que els centres puguin rebre paqueteria procedent de l’exterior i l’atenció presencial a les famílies per part dels professionals del centre, seguint sempre les mesures de seguretat i protocol d’higiene establerts pel centre.

La desescalada en els set centres de justícia juvenil de Catalunya serà progressiva. Si l’evolució és bona, hi haurà un canvi d’estadi cada dues setmanes i es permetrà recuperar mesures que havien quedat suspeses durant la fase de confinament.

La següent fase serà la intermèdia, que està prevista del 8 al 28 de juny i que preveu activar les visites presencials amb familiars en sales, que és el que es coneix com a 'bis a bis' en els centres penitenciaris. També preveu la represa del treball fora del centre i les activitats en grup que fan els voluntaris.

La fase avançada hauria de començar el 29 de juny. En aquest estadi es permetran els permisos ordinaris i sortides dels joves en règim obert i semiobert en autogovern, és a dir, sense acompanyament d’educadors. També es reprendran les visites íntimes i les activitats grupals i esportives entre joves de diferents unitats.

Proves PCR a partir del 25 de maig

Les proves PCR es faran de forma generalitzada a tot el col·lectiu de joves interns i professionals que treballen als set centres educatius a partir del 25 de maig. Des l’inici de la pandèmia fins a l’actualitat, un total de quatre treballadors dels centres educatius han tingut coronavirus. En canvi, cap dels 240 joves interns dels set centres educatius se n’ha contagiat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article