El Govern destina 8,7 milions d’euros a projectes anuals de les entitats socials aquest any

Se sumen als 432 milions de la convocatòria ordinària de subvencions d’Afers Socials


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre la convocatòria de les línies anuals a projectes d’entitats sense ànim de lucre, com a complement de les subvencions pluriennals que ja es van resoldre l’any passat. S'hi destinen enguany 8,7 milions d’euros per a projectes duts a terme l’any 2020, que se sumen als 432 milions d’euros de la convocatòria 2019-2022. Malgrat la suspensió de terminis decretada arran de l’estat d’alarma, el Govern ha activat aquesta convocatòria per donar suport als serveis d’atenció a persones i famílies en situació de vulnerabilitat i pal·liar els efectes socials derivats de la crisi del coronavirus.

Els serveis i projectes anuals que se subvencionaran són els programes de manteniment definits en l’actual cartera de serveis socials relatius a serveis d'atenció a les persones grans amb dependència o risc social, a persones amb discapacitat, problemàtica social derivada de trastorn mental, drogodependències o altres addiccions, afectades pel virus VIH o amb problemàtica social i risc d’exclusió social.

També podran optar programes d’atenció social i educativa adreçats a infants i a adolescents en situació de risc social; els d'acollida i integració social de persones immigrades; de lluita contra la violència masclista; de suport a l'educació en el lleure; de lluita contra el maltractament a persones grans; de suport a les famílies, i d'intervenció socioeducativa adreçats a infants i adolescents en situació de risc.

S'ha activat la tramitació d’aquesta línia de subvencions també per garantir la viabilitat de les entitats sense ànim de lucre que atenen col·lectius vulnerables. En la resolució aprovada aquest dimecres també s’especifica que les sol·licituds poden incloure les actuacions necessàries per adaptar els projectes a la situació sanitària i social ocasionada per l’estat d’alarma i les fases de desconfinament. Les entitats poden presentar les sol·licituds fins el 17 de juny.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article