Oriol Amorós demana unificar criteris d'empadronament de persones d'origen immigrat

El Secratari per a la Immigració va inaugura un seminari sobre empadronament i fenòmens migratoris


El seminari “L’empadronament i la gestió del fet migratori” es va iniciar ahir, a Girona, amb la presentació que va fer el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós. El seminari forma part del ventall formatiu que el Departament d'Acció Social i Ciutadania ofereix en el marc del Pacte Nacional per a la Immigració. Va adreçat a professionals dels serveis públics i té l'objectiu de difondre la importància i el funcionament del padró per a persones d'origen immigrat.

El seminari permet conèixer el marc normatiu que regula els processos d’empadronament de les persones immigrades, facilita la identificació dels casos que plantegen més dificultats i pretén oferir criteris unificadors que eliminin les diferències en les pràctiques dels consistoris.

La Taula de Ciutadania i Immigració va aprovar a finals de 2009 un document sobre com gestionar el padró de persones de nacionalitat estrangera per als ajuntaments. La proposta va ser redactada pel grup de Món local, integrat a la Taula i format per una quarantena de municipis, les quatre diputacions i les dues entitats municipalistes.
 
Amorós, en la seva intervenció, a banda de demanar la unificació dels criteris d'empadronament, va recordar l’obligatorietat d’empadronar a les persones que es trobin en situació irregular. Segons el secretari, no fer-ho o posar dificultats és contribuir a l'exclusió social i fomentar la major vulnerabilitat de les persones que es troben en aquesta irregularitat legal. 
 
Altres representants que van participar a la sessió van ser: l’adjunt al Síndic de Greuges de Catalunya, Jordi Sànchez, l’alcaldessa de Salt i portaveu de la Federació de Municipis de Catalunya, Iolanda Pineda i representants de l’Associació Catalana de Muncipis, de l’Ajuntament de Girona, de la Universitat de Girona, de la Universitat de Barcelona, de l’Institut d’Estadística de Catalunya. També va comptar amb el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, responsable de la cloenda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article