Les empreses del tercer sector demanen a les autoritats “instruccions clares” per a la reobertura de centres i serveis

La Confederació reclama ajuts específics per cobrir el sobrecost de les mesures per la Covid-19


La Confederació Empresarial del Tercer Sector de Catalunya ha presentat al Govern i a les entitats municipalistes un pla de desescalada per a la reobertura de centres i serveis socials. Les empreses del tercer sector han demanat a les administracions que hi hagi “instruccions clares de quan i com” s'ha de fer la reobertura de l'activitat, així com també ajuts específics per cobrir el sobrecost que suposa per al tercer sector aplicar mesures de seguretat i protecció per la Covid-19.

En aquest sentit, ha alertat que les entitats socials ja han tingut un cost de més de 85 MEUR derivats de la crisi del coronavirus. La Confederació també ha demanat a les administracions poder participar en el disseny del pla de desescalada del tercer sector.

El pla que han fet arribar al Govern i a les entitats municipalistes inclou propostes i mesures específiques per a la reobertura progressiva, tot advertint que hi ha una “àmplia diversitat de tipologia de serveis” i que cal analitzar-los “en cada cas per preveure com i de quina manera s'ha de fer la desescalada”.

En aquest sentit, recorden que caldrà valorar com fer la desescalada en centres de dia per a gent gran, serveis d'atenció diürna per a persones amb discapacitat, serveis prelaborals per a persones amb problemes de salut mental, escoles d'educació especial, centres de desenvolupament i atenció precoç, serveis de teràpia ocupacional i serveis de suport a l'autonomia a la pròpia llar, entre d'altres.

Per això, demanen a les administracions que es tingui en compte la seva “expertesa i coneixement” a l'hora de dissenyar els plans, i que s'articulin espais d'interlocució i treball per fer-ho de forma “participativa i col·lectiva amb el sector”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article