AMPANS resol dubtes jurídics entorn les incapacitacions i les tuteles

Va ser en el marc de la conferència "Protegim als nostres fills: procés d’incapacitació i tutela"


La xerrada va girar a l’entorn de conceptes jurídics, sovint molt complexos, per preveure el futur de les persones amb discapacitat Ramon Landa Pérez, magistrat titular del jutjat de primera instància i instrucció número 5 de Manresa, José Manuel del Amo Sánchez, magistrat titular del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Manresa, i Francisco José Córcoles Sánchez, fiscal de Manresa. Es van aclarir les tasques dels diferents agents judicials pel que fa a aquests processos legals i les formes jurídiques que es poden adoptar segons les diferents circumstàncies vitals i familiars.

Amb l’objectiu de divulgar i ajudar a les famílies en els aspectes que els poden ser d’utilitat la conferència va reunir una setentena de persones entre familiars, professionals dels diferents centres i serveis d’Ampans, i membres del patronat i de la junta directiva de l’entitat. Els dos jutges i el fiscal van fer una  exposició sobre les tuteles i els procediments judicials i van explicar quina és la tasca de fiscals i jutges pel què fa a procediments d’incapacitació. També van explicar la diferència entre pàtria potestat rehabilitada, prorrogada i tutela, i van aclarir els conceptes d'incapacitat total i parcial.
 
Després de l’exposició va tenir lloc un col·loqui molt participatiu, durant el qual el públic va poder plantejar els seus dubtes, amb l’objectiu de millorar el futur de les persones amb discapacitat. AMPANS organitza periòdicament aquestes xerrades atesa la  importància de  preveure el futur de les persones amb discapacitat i evitar possibles situacions de desemparament o indefensió, assegurant la seva protecció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article