El sindicat Infermeres de Catalunya lamenta que es demani a les professionals fer les vacances entre juny i setembre

Denuncien la “rigidesa” de l'administració i l'atribueixen a la por d'un rebrot del coronavirus a la tardor


El sindicat Infermeres de Catalunya lamenta que professionals que treballen a l'Institut Català de la Salut i a altres entitats públiques estiguin rebent informalment instruccions de fer les seves vacances entre juny i setembre.

Des del sindicat apunten que tot i que la normativa de règim intern i alguns convenis ho recullen així fins a la data molts centres permetien certa flexibilitat sempre que el servei quedés cobert i es garantís la continuïtat d'atenció. Infermeres de Catalunya denuncia la “rigidesa” de l'administració després que els treballadors hagin estat donant “el 300% de si mateixos” per fer front a la pandèmia i ho atribueixen a “la por” d'un rebrot del coronavirus a la tardor.

“En una situació excepcional en què els professionals no podran gaudir d'unes vacances reals per les limitacions en la mobilitat (...) es 'premia' amb més rigidesa i limitacions alhora de poder 'descansar' de tot el que han viscut”, asseguren.

Per tot plegat, demanen a les entitats i administracions sanitàries “una reflexió profunda sobre quin tracte estan disposats a dispensar als professionals que han fet possible una gestió digne del desastre organitzatiu i de prevenció que ha suposat la crisi de la Covid-19”.

A més, el sindicat ha enviat un comunicat a les infermeres informant de la situació així com dels drets legals que tenen en relació a les seves vacances.

Per exemple, en aquest indiquen que les vacances són pactades sempre i que en cas de desacord -quan preval la part empresarial- es pot impugnar la decisió a través d'un procediment específic en reclamació del dret que és urgent i sumari.

D'altra banda, recorden que les vacances s'han de gaudir dins de l'any natural però consideren que una eventual aprovació d'un nou estat d'alarma que impedís el gaudiment de vacances assenyalades en certs períodes no impediria la seva pròrroga un cop superada l'excepcionalitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article