L’APE demana a Naturgy que condoni el deute a les famílies vulnerables i no faci més talls quan passi l’estat d’alarma

L'organització assenyala el contrast entre els més de 1.300 milions de beneficis de l'empresa i els vuit milions d'inversió social


L'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha demanat a Naturgy que condoni el deute a les famílies vulnerables i ja no faci cap més tall un cop passi l'estat d'alarma. En una intervenció en vídeo durant la junta d'accionistes de la companyia, l'APE ha contrastat els més de 1.300 milions d’euros de beneficis de Naturgy entre juny del 2019 i març del 2020 amb els vuit milions que dedica a la inversió social.

“És hora de fer un gir de 180 graus al seu pla i dedicar-lo a garantir les condicions materials d'aquestes famílies. Cal ampliar el pressupost i que vagi destinat a condonar el deute amb els beneficis que han obtingut amb la gestió d'un dret fonamental, d'una necessitat bàsica com és l'energia”, ha dit Maria Campuzano, la portaveu de l'APE.

“Els talls de subministrament o la simple amenaça és la pitjor violència que es pot exercir sobre una família en situació de vulnerabilitat”, ha avisat Campuzano, que ha reclamat a Naturgy que garanteixi que ja no farà cap més tall un cop passi l'estat d'alarma. “Els demanem que en aquesta junta d'accionistes s'hi comprometin. Sense cap tipus de condicionant”, ha reclamat.

Segons Campuzano, la política de vulnerabilitat energètica de Naturgy, “més enllà d'una campanya de màrqueting excel·lent, no és efectiva”. No ho són els ajornaments de pagaments o els fraccionaments, ha dit. En aquest sentit, ha reiterat que amb més de 1.300 milions d'euros en beneficis, l'empresa podria destinar aquests diners a “lliurar les famílies de rebre les cartes d'avís de cobrament i es podria condonar els deutes dels seus clients”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article