Estimular el creixement econòmic i l'ocupació amb el Disseny per a Tothom

Un estudi demostra que és una opció factible per a les empreses


El projecte d’investigació "Estimular el creixement econòmic i l’ocupació mitjançant l’orientació de les empreses i les polítiques econòmiques cap al Disseny per a Tothom", va ser realitzat conjuntament pel centre Internacional de Disseny de Berlín (IDZ) i L’Institut SIBIS d'Investigació Social i Consultoria de Projectes (SIBIS). El RWI de Essen (Rheinisch-Westfälisches Institut für Wirtschaftsforschung) va participar en l’elaboració de les conclusions econòmiques.

L'objectiu del projecte era examinar l’estímul econòmic que es generaria si el Disseny per a Tothom es tingués en compte en el desenvolupament de productes i serveis i en el disseny dels llocs de treball. Mitjançant l’anàlisi de les millors pràctiques nacionals i internacionals, es van examinar les estratègies triades per a l’aplicació de Disseny per a Tothom, els obstacles a superar i els efectes positius que poden derivar-se per a les empreses i l’economia.

L’examen ha revelat que el Disseny per a Tothom està cobrant cada vegada major importància, en particular a la llum del canvi demogràfic: en 2030, el nombre de persones majors de 60 anys només a Alemanya serà al voltant de 26 milions. Aquest envelliment de la població va de la mà amb un augment en el nombre de persones amb discapacitat: a la fi de 2005, hi havia al voltant de 6.765 persones amb discapacitat greu a Alemanya, al voltant del 8% de la població. Les discapacitats es presenten predominantment en les persones majors. Més de la meitat de les persones amb discapacitat greu són majors de 65 anys i el 21% pertanyen al grup de 55-65 anys d’edat.

El concepte de Disseny per a Tothom es basa en una comprensió del disseny en el qual la construcció de l’entorn està orientada cap a les persones (perspectiva del disseny centrat en les persones). Es tracta d’evitar l'estigmatització i de tenir en compte la diversitat humana.

A Catalunya la Design For All Fundation és promotora d'aquest canvi social. Podeu trobar més informació de l'estudi a "Estimular el creixement econòmic i l’ocupació mitjançant l’orientació de les empreses i les polítiques econòmiques cap al Disseny per a Tothom"

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article