Salut proposa unificar les regions sanitàries de Barcelona, i les àrees metropolitanes nord i sud des de l'1 de juny

La consellera Alba Vergés creu que podria ser pitjor mantenir les limitacions en una zona amb tanta densitat de població

El Departament de Salut demanarà al Ministeri de Sanitat que unifiqui les regions sanitàries corresponents a Barcelona, l'àrea metropolitana nord i la sud a partir de dilluns vinent, 1 de juny, després que el Procicat hagi aprovat aquest dilluns a la tarda la proposta en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant.

Si el govern espanyol accepta la proposta, les tres àrees esdevindran una de sola i, per tant, serà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen. Des del Govern indiquen que, a més, aquesta circumstància també serviria per “esponjar” l’alta densitat de Barcelona.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat que els indicadors de seguiment de l'evolució de l'epidèmia mostren que la infecció es comporta de manera molt semblant en les tres àrees. Aquest és un dels motius pels quals es demana la unificació de les tres zones “en l'àmbit de la mobilitat”, perquè pel que fa a la sanitat continuarien funcionant com a regions separades.

Un altre motiu és que l'alta densitat de la població de la zona ha fet posar sobre la taula si és més beneficiós limitar aquesta mobilitat o, al contrari, permetre-la entre les tres àrees. Tenint en compte que els indicadors “estan igual” a les tres zones, s'havia de veure si l'augment de mobilitat “podia suposar més risc” o al contrari, el que podia ser més “perjudicial” era mantenir les restriccions “en zones molt denses de població”, ha explicat Vergés.

Per prendre aquesta decisió s’ha tingut en compte en part un informe elaborat per ISGLOBAL en el qual s’indica que els desplaçaments més llargs entre la regió han de tenir caràcter prioritari per tal d’accedir a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local i que s’ha de prioritzar l’activitat a l’aire lliure.

Tot i això, Salut recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat. També es proposa fer una gestió adequada dels sistemes i infraestructures de transport per garantir una mobilitat segura amb una disminució del risc de transmissió i una estratègia de comunicació coherent sobre les recomanacions per evitar el contagi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article