Es presenta l'estudi del Tercer Sector de Sabadell

Un total de 18 organitzacions i propostes de futur per Vapor Llonch i Vàlua


Ahir, dimecres 21 d'abril, es va presentar a la seu de Vapor LLonch "Estudi sobre el tercer sector de Sabadell" impulsat per la Regidoria de Treball, Formació, Indústria i Innovació, l'ha dut a terme Fundació SURT. L'objectiu de l'estudi és contribuir a la millora dels serveis i recursos municipals adreçats a les entitats de Sabadell, especialment, les que treballen en la inserció socio-laboral dels col·lectius més desafavorits.

El projecte es troba dins el Pacte per a la Millora de l’Ocupació i la Competitivitat firmat el 2009. Gran part d'aquesta activitat es troba en l'organisme públic Vapor Llonch, que té per objectiu dinamitzar i impulsar la Plataforma de Dinamització del Tercer Sector de Sabadell Vàlua. Així doncs, es tracta d'un escenari en el qual la gran part de les entitats que conformen el tercer sector a Sabadell s'aixopluguen en organismes públics.

L'estudi aporta dades significatives sobre l'estat actual del tercer sector i s'estructura per: perfil bàsic del tercer sector de Sabadell, autonomia financera i diversificació dels ingressos, maduresa organitzativa i professionalització de les entitats, estructura organitzativa, sistemes de gestió, consolidació de les metodologies de treball, treball en xarxa existent i projectes de futur i espais de col·laboració. Finalment, és fa un recull de propostes d'actuació per al Vapor Llonch i per a Vàlua.

Les entitats que han participat en l'estudi són: Actua Vallès. Actuem! Lluitem contra el VIH-SIDA, Ethos. Asociación para la prevención y rehabilitación de las dependencias, Associació Catalana Els Xiprers per a persones amb greu transtorns de l'espectre autista, Associació d'atenció a infants i joves amb necessitats especials (ANDI), Associació d'Atenció als pobres i marginat "Eulàlia Garriga", Cáritas Diocesana de Sabadell, Associació de Sords Sabadell, Associació Juvenil Esquitx, Associació Prolaboral Xalest, Associació Romaní Qualitat de vida, Associació Salut Mental Sabadell, Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Centre Sara de Cáritas Diocesana de Barcelona, CIPO FLISA S.L., CIPO SCCL, Creu Roja Sabadell - Vallès Sud, Fundació Privada Clavell, Fundación Secretariado Gitano Organización Nacional de Ciegos Espanyoles (ONCE), Servei Ciutadà d' Acolliment als Inmigrants (SCAI), Servei d'Integració laboral TAINA (Fundació Atendis),    SILF Vallès, Fundació ECOM i Escola Taller Xalest scp.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article