Professorat d’FP exigeix la retirada de la reforma de la formació professional i demana la dimissió de Bargalló

Asseguren que la proposta és “idèntica” a la rebutjada el curs passat i no té en compte el context de la Covid-19


Professorat d’FP ha iniciat una campanya per exigir la retirada de la reforma de la Formació Professional impulsada pel Departament d'Educació. El col·lectiu, que es va agrupar el curs passat entorn 'Defensem l'FP', ha demanat la dimissió del conseller Josep Bargalló per voler “imposar” aquesta reforma, així com la del director general d'FP, Joan Lluís Espinós.

Al manifest, el col·lectiu alerta que la situació de cara al proper curs és ja “prou complexa” amb la crisi sanitària de la Covid-19 tant per als centres com per a les empreses i manté els aspectes rebutjats ja el curs passat. Els professors han iniciat una recollida de signatures a les xarxes contra aquesta reforma.

Més enllà del moment actual, critiquen que la reforma plantejada és “essencialment igual a la proposta ja rebutjada el curs passat”. En aquest sentit, asseguren que “no hi ha raons pedagògiques” que justifiquin l'increment d'hores a les empreses i alerten que s'agreujarà l'abandonament escolar.

Sobre una reducció d'hores lectives, alerten que suposarà un “deteriorament” en la qualitat de la formació de l'alumnat ja que s'hauran de treballar les competències i capacitats clau dels cicles en menys temps, desatenent l'atenció a la diversitat i els diferents ritmes d'aprenentatge de l'alumnat. Afegeixen que es devaluarà la formació acadèmica i la tasca docent, substituint-la per una estada a l'empresa tutoritzada per personal no qualificat pedagògicament i es formarà “força de treball submisa i desconeixedora dels seus drets laborals”.

D'altra banda, han criticat que “s'ha obviat” l'opinió del professorat sobre l'actualització del currículum a les necessitats actuals i futures de formació de l'alumnat i no es preveu la inversió necessària i es continua incomplint la despesa del 6% prevista a la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

“Per tot això, considerem que aquesta reforma no va encaminada a millorar el sistema de formació reglada, sinó tan sols a fomentar i facilitar la transició encoberta de la formació professional ordinària tradicional cap al model dual”, assegura el text.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article