Roses contra l'oblit aconsegueix lluitar contra la soledat amb milers de voluntaris

Amics de la Gent Gran és la impulsora d'aquesta iniciativa que combina Internet i voluntariat


Rosescontral'oblit és un portal a Internet que va ser impulsat per la Fundació Amics de la gent gran l'any passat. L'objectiu era aconseguir que totes les persones grans rebessin una rosa per part d'alguna persona. L'any passat, fins a 8.000 persones s'hi van interessar i l'aspiració de la Fundació és arribar als 150.000 persones grans que es troben en situació de soledat.

Per a ser voluntaris d'aquesta iniciativa cal fer una inscripció a: www.rosescontraloblit.com i deixar el testimoni. Tots els missatges que apareguin s'aniran sumant  un mur que simbolitzarà la solitud que cal trencar. La web,  va rebre el reconeixement per part del Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona amb el premi que entrega anualment als mitjans de comunicació que destaquen pel contingut i tractament de temes socials.

Paral·lelament a la campanya digital, la Fundació Amics de la gent gran posa en marxa el dispositiu que permetrà que més de mil avis rebin una rosa o bé en el seu domicili o bé en una residència. Els voluntaris de l'entitat aniran a deixar 250 usuaris d'Amics de la gent gran i fins a 925 alumnes de Barcelona, Cambrils i Vilanova i la Geltrú s’aproparan a 17 residències de gent gran per regalar una rosa als residents. Finalment, els Amics de la gent gran posa al venda 4000 roses solidàries a 13 botigues de la cadena Abacus, als mercats de la Llibertat i del Ninot i al Gran Teatre del Liceu. Aquestes roses solidàries han estat elaborades artesanalment per l’artista Mercè Puig, reconeguda internacionalment per les seves creacions realitzades amb feltre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article