Barcelona i l'àrea metropolitana seran una sola regió sanitària a partir de dilluns

Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf passaran a fase 2 i només seguiran en fase 1 les regions de Barcelona i Lleida


Les regions sanitàries de Barcelona, l’àrea metropolitana nord i la sud seran una sola regió sanitària a partir de dilluns que ve, 1 de juny. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat d’unificar les tres regions i, per tant, estarà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen, que es mantindran en fase 1. 

D’altra banda, Girona, Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf passaran a fase 2 a partir de la setmana que ve i se sumen al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran, que ja hi són des de la setmana passada. D’aquesta manera, només l’àrea metropolitana de Barcelona i Lleida seguiran en fase 1 mentre que la resta de Catalunya estarà en fase 2.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat aquest dijous al vespre en roda de premsa que donen llum verda a les peticions de la Generalitat després d’haver mantingut les reunions bilaterals amb les Comunitats Autònomes.

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha considerat que la reunificació de la regió metropolitana de Barcelona no afegirà excessiva mobilitat i ha afegit que el que caldrà serà estar molt amatents a l'aparició de nous casos. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que el més important serà “intentar detectar que no hi hagi nous brots”. Ha vist amb bons ulls també que no s'hagi demanat el passi de Lleida a la fase 2 perquè cal mirar “cap a on poden anar aquests brots”. 

Què es pot fer a la fase 2?

La fase 2 elimina les franges horàries per als passejos de nens i adults i per fer esport, així que es podran fer a qualsevol hora exceptuant les franges reservades per a la gent gran (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).

Es pot accedir a les platges amb aforament limitat per assegurar la distància interpersonal. Les trobades amb amics o familiars a bars, al carrer o domicilis passen de tenir un màxim de 10 a 15 persones. A la fase 2 ja es poden fer visites a residències de gent gran i els centres educatius poden obrir amb assistència presencial d’alguns alumnes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article