Una seixantena d'escoles de l'Alt Empordà mostren “preocupació i desconcert” en la reobertura dels centres

Els equips directius acusen a Educació de fer-los complir “unes directrius inassolibles per la majoria de centres”


L'àmplia majoria d'escoles de l'Alt Empordà (63 de 65) han mostrat la seva “preocupació i desconcert” al Departament d'Educació per la reobertura de centres a partir d’aquest dilluns, coincidint amb l’entrada de la zona en fase 2. 

Consideren que el pla que ha enviat el Govern per a la reobertura de les escoles a partir de la setmana vinent “no concreta suficientment” com s'han de seguir les directrius ni tampoc com es poden “garantir totes les mesures de seguretat”. A més, els equips directius també han detallat que els inspectors dels serveis territorials han donat “informacions contradictòries” als centres sobre la reobertura. Per altra banda, els directors acusen a Educació d'aprofitar-se i demanar-los “unes directrius inassolibles per la majoria de centres”.

En una carta enviada a Educació signada per 63 de les 65 escoles que hi ha en tota la comarca, els equips directius valoren “molt positivament” de l'atenció telemàtica que s'ha fet fins ara amb els alumnes. Tot i així, consideren que el pla de reobertura por fer “perillar” un bon tancament del curs.

Els equips directius asseguren que sempre han vetllat per la comunitat educativa. Ara, però, creuen que el Departament “s'aprofita d'aquesta bona voluntat” per fer-los complir “unes directrius inassolibles per la majoria de centres”, ja que no estan “formats” per les tasques que se'ls demana. A més, lamenten que no poden garantir “totes les mesures de seguretat establertes”.

Per altra banda, els centres afirmen que el pla de reobertura “no concreta suficientment” com s'han de seguir les mesures establertes. Això ha generat una sèrie de dubtes per part de les direccions que han fet arribar al Departament. La sorpresa, però, és que els inspectors dels serveis territorials han donat respostes “contradictòries” al pla de reobertura.

A més, els centres també lamenten que els inspectors posin en valor l'autonomia de cada centre per fer “responsables a les direccions dels problemes d'organització” i els demanen “trobar solucions imaginatives”. En el comunicat reafirmen que ja ho han fet així, però només per la “voluntat de servei” a la comunitat educativa. Tot i així, demanen al Departament que rectifiqui el pla de reobertura i es responsabilitzi per escrit dels plans de cada centre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article