La PAH exigeix al govern espanyol prorrogar la moratòria hipotecària i suspendre els desnonaments

La plataforma demana ampliar la 24/2015 a tot l'Estat i “corresponsabilitzar” bancs i fons voltor


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) exigeix al govern espanyol un decret que inclogui la pròrroga de la moratòria hipotecària i la suspensió de qualsevol desnonament a famílies vulnerables, ja sigui per impagament de la hipoteca, de lloguer o ocupació, promogut per grans tenidors, bancs i fons voltor.

Així ho recull la plataforma en un comunicat en què explica el llançament de la campanya 'La por canvia de costat', a través de la qual avisen que començaran a assetjar els fons voltor. D'altra banda, la PAH exigeix que el decret inclogui l'obligatorietat de renovar els lloguers socials firmats amb entitats financeres i fons d'inversió per a famílies vulnerables.

A més, la plataforma també demana al PSOE i a Podem que compleixin amb les promeses i estenguin la llei 24/2015 a tot l'estat espanyol ara que governen. “La ciutadania no pot esperar més, hi ha vides en joc”, afirmen en relació a la implementació de la llei catalana arreu de l'Estat.

Al seu torn, exigeixen a la Generalitat que vigili pel “correcte” compliment de la llei i la seva ampliació recent a través de dos decrets -17/2019 i 01/2020- que obliguen els grans tenidors d'habitatge a renovar set anys els lloguers socials i oferir aquest tipus de contracte a famílies vulnerables que se'ls acaba el contracte.

En aquest sentit, demanen al Govern controlar les ofertes de lloguer social i sancionar “de forma immediata” quan hi hagi incompliments.

Alhora, recorden que la 24/2015 permet mobilitzar pisos buits de bancs i fons voltor per destinar-los a lloguers socials. “Tenim eines, no hi ha excuses”, assenyalen des de la plataforma. D'altra banda, exigeixen als ajuntaments que també estiguin vigilants i proactius i interposin les sancions “màximes”.

Corresponsabilitzar els fons voltor

Segons la PAH, ha arribat el moment de “corresponsabilitzar” els grans bancs i els fons voltor i avisen que des d'ara “canvien les regles del joc”. “Sabem quins són els nostres drets i no pararem fins a aconseguir-los”, asseguren.

En el comunicat, exposen alguns casos de vulneració de drets i denuncien que són molts els fons voltor i les seves filials els que especulen amb els habitatges. Entre aquests, mencionen Anticipa, Blackstone, Divarian, Haya Real Estate, Budman o Cerberus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article