El riure torna als hospitals amb els Pallapupas

Aquesta setmana els pallassos retornen als hospitals de Sant Joan de Déu i l’ICO L’Hospitalet de Llobregat


Després d’un llarg període de confinament, en el que es van aturar les intervencions als centres i la seva tasca va migrar a les xarxes socials, amb vídeos i directes, els Pallapupas retornen a poc a poc als hospitals. Concretament, aquesta setmana retornen a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’ICO de L’Hospitalet de Llobregat.

Després de deu setmanes sense trepitjar els hospitals, els pallassos i pallasses de l’ONG s’aniran incorporant progressivament a les diferents plantes, fins normalitzar l’activitat. A l’Hospital Sant Joan de Déu ja hi són cada matí visitant l’UCA (Unitat Cirurgia Ambulatòria), les plantes i l’hospital de dia. A l’ICO, són presents tres matins a la setmana, acompanyant als pacients de consultes externes i oncologia radioteràpica. “Treballem com sempre hem fet, colze amb colze amb el personal sanitari i adaptant els nostres protocols d’intervenció a la nova normativa de seguretat”, asseguren els Pallapupas, els primers pallassos d’hospital de tot l’estat que han tornat als centres. 

Segons apunten, la seva tornada ha estat possible gràcies a una estreta col·laboració amb el personal sanitari i al reconeixement que aquests donen a la tasca de l’entitat. “Els Pallapupas no només milloren la salut emocional dels pacients sinó que els aporten un anhelat parèntesi a setmanes de tensió extrema i esgotament”, admeten. 

“Seguim convençuts que ara, riure és més necessari que mai i creiem que aquesta pandèmia ens ha de servir per fer un veritable canvi cultural, on el riure i l'humor siguin un element imprescindible dins del sistema sanitari”, comenta Angie Rosales, directora i fundadora de Pallapupas. 

Sant Joan de Déu i l’ICO són uns dels primers centres on els Pallapupas es reincorporen. Uns dies abans ho han fet a l’Hospital de Terrassa. També han estat presents a l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, amb intervencions en espais comuns com a homenatge al personal sanitari. 

Pallapupas està formada per actors i actrius professionals, formats en una metodologia assistencial i adaptada a cada persona. Visiten anualment a 66.500 persones i la seva tasca arriba a més de 170.000 beneficiaris: infants hospitalitzats, adults diagnosticats amb càncer i gent gran. També ajuda als familiars dels pacients i al personal d'infermeria i mèdic, facilitant la seva feina assistencial. Actualment Pallapupas està present a 14 hospitals de tota Catalunya. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article