USTEC-STEs denuncia l’obertura de les escoles al TSJC pels “riscos” del retorn

El sindicat de docents demana al jutge el tancament cautelar dels centres reoberts per evitar rebrots de Covid-19


Tal com va prometre fa tan sols uns dies, el sindicat de docents USTEC-STEs-IAC ha impugnat la decisió del Departament d'Educació de reobrir les escoles en Fase 2. Segons un comunicat, aquest dijous han interposat davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contenciós-administratiu especial per a la protecció dels drets fonamentals. Entenen que "els riscos d'un retorn prematur superen amb escreix els incerts beneficis de tenir centres educatius oberts". 

Per això, demanen com a mesures cautelars que tanquin les escoles que han reobert "en el termini més breu possible". L'objectiu, diuen, és evitar nous rebrots de Covid-19, ja que es queixen que els professionals no disposen de les mesures imprescindibles de seguretat ni han estat sotmesos a tests.

USTEC-STEs manté que la prioritat consisteix a vetllar "per la salut i la seguretat de la comunitat educativa". "És per això que considerem un perillós error que el departament d’Educació hagi decidit unilateralment obrir els centres educatius durant la fase 2, sense les mínimes garanties ni mesures adequades per evitar possibles contagis", denuncien.

Per tot plegat, creuen que els centres han d'estar tancats "almenys fins que no es pugui garantir realment la total seguretat dels infants, adolescents, professionals i famílies". "Com a sindicat majoritari en l’àmbit educatiu tenim la responsabilitat i l’obligació de treballar per preservar la salut i la seguretat del conjunt de la comunitat educativa", conclouen.

En els darrers dies USTEC-STEs ja havia exigit no obrir les escoles fins al setembre i doblar els recursos per fer l'educació presencial al màxim. A banda del recurs d'aquest dijous també s'han fet denúncies territorials als serveis provincials de la Inspecció de Treball, en què el sindicat participarà de la forma "més escaient" en cada servei territorial i en el Consorci d'Educació de Barcelona.

Tenir les vacunes al dia, només una recomanació

Al seu torn, el Departament de Salut ha dictaminat que l’alumnat que retorni a les aules aquest final de curs no caldrà que tingui obligatòriament actualitzat el carnet de vacunes, sinó que serà només "altament recomanable". Tot i que fa uns dies la conselleria d'Educació havia establert com a requisit tenir al dia el carnet de vacunes, el Departament diu que sempre “ha fet, fa i farà cas a Salut”, que no ha obligat mai a tenir totes les vacunes posades, sinó que simplement ha demanat a les escoles que ho recomanin per tal de poder descartar altres infeccions si hi ha símptomes compatibles amb la Covid-19.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article