Els agents socials de les comarques gironines junts contra la crisi

Han presentat un manifest on reclamen una aposta real per la formació professional


Dilluns 12 d’abril a l’Escola d’Hostaleria i Serveis Sant Narcís diferents agents socials de Girona van presentar un manifest que posa de relleu la incoherència entre el discurs i la pràctica pel que fa a la sortida de la crisi mitjançant la formació professional. Emplacen a les administracions a prendre decisions que la potenciïn i adequar-la a les necessitats socials, educatives, econòmiques i professionals de les comarques gironines.

Els agents socials denuncien que a les comarques gironines l'increment de l'oferta de places de formació professional serà pràcticament zero. Alhora, encaminen a aprofitar el desenvolupament del Projecte Integral de la F.P. de Girona, on conflueixen els diferents agents institucionals per elaborar de forma participada la planificació, les actuacions i el seguiment d’aquest àmbit educatiu. Una altre reivindicació és que és desplegui el Pla d'Orientació Professional, sobretot, a l'E.S.O i cercant la complicitat de les famílies.

El manifest el signen la Cambra de Comerç de Girona, els sindicats d’ensenyament USTEC, CCOO i UGT, l’IES Narcís Xifra, l’IES Montilivi, la Fundació SER.GI, la FAPAC (Federació d’associacions de Mares i Pares d’alumnes de Catalunya), el CEESC (Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya), la Fundació OSCOBE i ECAS (entitats Catalanes d’Acció Social). El manifest queda obert a més adhesions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article