La comunitat negra, africana i afrodescendent es manifesta contra l’assassinat de George Floyd

Hi ha convocatòries arreu de l’Estat, i a Catalunya se n’organitzen a Barcelona, Tarragona i Sitges

La plataforma Comunitat negra, africana i afrodescendent a Espanya ha cridat a manifestar-se a diferents punts de l'Estat per mostrar el rebuig a l'assassinat del ciutadà nord-americà negre George Floyd a mans del policia blanc Derek Chauvin a la ciutat de Minneapolis, a l'estat de Minnesota, en un succés que ha generat una onada d'indignació i d'aldarulls als Estats Units d'Amèrica (EUA) que fa més d'una setmana que dura. Les manifestacions tindran lloc aquest diumenge i a Catalunya se n'han convocat a Barcelona, a la plaça Sant Jaume, a Tarragona, a la plaça de l'Ajuntament, i a Sitges, al passeig de la Ribera, totes tres a les 11 h del matí.

El col·lectiu afirma en un comunicat que “el racisme institucional i social antinegre” no és qüestió “exclusiva” dels EUA, sinó que a “diferents parts del món” s'atempta contra aquest col·lectiu “tant de forma directa, amb l'assassinat físic, com de forma indirecta, amb les condicions de pobresa estructural, explotació laboral i manca d'oportunitats a les quals és sotmès”.

Els organitzadors de les convocatòries han fet una crida a complir amb les mesures de distanciament social i d'higiene obligades per la pandèmia del coronavirus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article