“No ens agrada obrir així, però hi posarem tot el que puguem perquè els nens no notin el canvi”

L’Escola Bressol de Golmés reobre amb vuit alumnes dels 20 que han començat el curs


L'Escola Bressol de Golmés (Pla d'Urgell) ha reobert portes després d'estar tancada des de mitjan de març arran de la crisi sanitària de la Covid-19. Ho ha fet amb vuit dels 20 alumnes d'aquest curs i amb els protocols de seguretat fixats per Educació i Salut. La seva directora Dolors Gou ha remarcat que no els agrada obrir amb aquestes "condicions", que trenquen amb tots aquells valors que han treballat des de sempre i, per això, ha assegurat que les tres metres hi posaran tot el que puguin perquè els nens "no notin aquest canvi tant brusc". Mentre que a Lleida ciutat obren la majoria d'escoles bressol municipals, a Barcelona i Sabadell no ho faran fins al 15 de juny i a l'Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat tampoc obren.

El Petit Estel de Golmés ha reobert portes aquest dilluns després de mesos tancada per la Covid-19. Igual que el primer dia d'escola al setembre, molts dels infants que hi han acudit ho han fet plorant i amb dificultats per desprendre's dels braços dels seus pares per entrar a l'aula. Aquest dilluns, però, la situació s'ha vist més "complicada" pel fet que les professores que els han rebut portaven mascaretes i eren més difícils de reconèixer. Així mateix, també ha calgut rentar mans amb gel desinfectant i mesurar la temperatura abans d'entrar a la classe.

Dolors Gou ha reconegut que els hauria agradat tornar a reprendre les classes de forma "normal" però que cal seguir els protocols de seguretat fixats pel Govern. Ara estan limitats a tenir cinc nens per aula i després de fer un sondeig la setmana passada entre les famílies, no ha calgut prendre cap mesura excepcional perquè només van demanar de tornar a portar els fills al centre vuit famílies.

Gou ha afegit que han de vigilar amb les joguines que hi ha a les instal·lacions, ja que els nens no les podran compartir i per això han optat per recollir molt material de les aules i per aquest motiu considera que "estan una mica tristes". Cada nen té el seu propi contenidor de joguines per fer-ne ús.

D'altra banda, Gou ha explicat que els dies que queden del curs aprofitaran per sortir molt a jugar a l'exterior, a fer excursions, passejar i fer treball de recerca. A dins al centre caldrà aplicar molta solució desinfectant i rentar constantment les mans i això els limitarà a l'hora de fer segons quines activitats "experimentals" amb plastilina o pintures. En aquest sentit, alguns materials no es podran rentar i per això s'hauran de llençar després de fer-los servir.

L'Escola Bressol municipal de Golmés obrirà amb l'horari habitual de matí i tarda durant tot el que queda de juny i el juliol. Així mateix, també ofereix el servei de menjador tot i que de moment només en farà ús un alumne. Gou ha assegurat que malgrat tot, "hi havia ganes de tornar" i que també entenen que són un "gran puntal" per aquelles famílies on els pares treballen i necessiten portar els seus fills a l'escola.

Reobertures dispars arreu dels territoris en Fase 2

A Lleida ciutat han reobert en Fase 2 aquest dilluns 13 de les 18 escoles bressol municipal. A Mollerussa, per exemple, també reobriran totes les municipals però ho faran a partir de dimarts. A Tàrrega també estava previst obrir les dues llars municipals. A Barcelona i Sabadell les escoles bressol municipal no obriran fins al 15 de juny i a L'Hospitalet i la majoria de municipis del Baix Llobregat no han reobert per falta de demanda.

Sí que s'ha obert a Martorell una de les seves tres escoles i a Begues també. D'altra banda, a Cerdanyola, Mollet, Rubí, Montcada i Ripollet tampoc han reobert escoles bressol i a Terrassa se n'ha obert només alguna per poder donar servei al conjunt de la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article