Dincat reclama al Consell General del Poder Judicial que reactivi els tràmits d’acceptació de tuteles

L’entitat adverteix del “desemparament” de centenars de persones amb discapacitat intel·lectual


Dincat ha reclamat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que reactivi amb urgència els tràmits que permeten assumir la representació legal d'aquelles persones que tenen la capacitat jurídica modificada i que, per tant, necessiten suport per a poder prendre decisions.

L'organització adverteix amb l’inici del confinament i fins a dia d’avui, tots els tràmits judicials al respecte han quedat paralitzats i que “centenars de persones amb discapacitat intel·lectual han quedat desemparades” i “sense el dret a poder tramitar cap tipus de documnetació”, ja sigui signar un contracte, fer una compra finançada o acceptar una herència.

Per Dincat, és una situació “molt greu” que deixa “desprotegides” aquestes persones, “sense opció a prendre cap decisió jurídica des de fa gairebé tres mesos”.

L'entitat reclama que es “prioritzi” la reactivació de tràmits per aquest col·lectiu i que es prenguin mesures per desbloquejar-ho, com ara la possibilitat de fer l'acceptació dels diferents càrrecs de suport o representació legal per via telemàtica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article