El 99% dels infants amb Covid-19 són asimptomàtics o tenen afectacions lleus

Un estudi preliminar de l'Hospital Sant Joan de Déu revela que el 17% dels nens que han tingut contacte amb una persona malalta s'han infectat


Més del 99% dels infants amb covid-19 són asimptomàtics o presenten símptomes molt lleus de la malaltia, segons els resultats preliminars d'un estudi de l'Hospital Sant Joan de Déu.

L'estudi ‘Kids Corona’ ha fet el seguiment de 724 infants amb una edat mitjana de 5 anys que han conviscut amb almenys un progenitor positiu. El 17,5% d'aquests infants es va infectar de la Covid-19, xifra semblant a la dels adults contagiats per contacte a la llar amb un cas positiu (18,9%).

Segons revela l’estudi, més de la meitat dels infants estudiats van ser asimptomàtics i la resta van presentar símptomes lleus. Una de les principals incògnites encara és la capacitat transmissora del virus per part dels infants i l'hospital l'estudiarà als casals d'estius en un nou projecte.

En la majoria dels casos, la família no va sospitar que aquests infants poguessin haver estat infectats perquè no van presentar símptomes o van presentar símptomes molt lleus, principalment febre, en el termini d’entre 7 a 14 dies després que el progenitor fos diagnosticat. 

A més a més, l’estudi busca identificar en la microbiota dels infants possibles marcadors diferencials que puguin actuar com a protectors enfront del virus. També analitza la microbiota dels nens atesos per Covid-19 per comparar-la amb la dels infants atesos per altres infeccions respiratòries. Els resultats d’aquesta part encara no estan disponibles i, per tant, es faran públics més endavant.

14% de dones embarassades amb anticossos

Una altra línia d'investigació de l’estudi és en dones embarassades, una recerca que s’ha fet des de BCNatal - Àrea de la Dona i Neonatologia de Sant Joan de Déu- juntament amb l'Hospital Clínic i que compta també amb casos de Sant Pau. Fins ara els investigadors han pogut analitzar 874 dones embarassades.

El 14% de les gestants han generat anticossos contra el virus i, per tant, s'havien contagiat. Les embarassades contagiades en el primer trimestre (54 dones) van tenir quadres més lleus, amb un 70% de dones asimptomàtiques i un 30% amb una afectació lleu.

En canvi, en les embarassades infectades en el tercer trimestre (71 dones), va haver-hi menys casos asimptomàtics (52%); un 43,5% va tenir símptomes lleus i 4,5% va patir una pneumònia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article