El Govern destinarà 2,6 milions d'euros a ajuts per a l’autonomia de persones amb discapacitat

La prestació econòmica vol fer accessible la llar i el cotxe, adquirir cadires de rodes i altres suports


El Govern ha aprovat aquest dimarts que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destini 2,6 milions d’euros a ajudar persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial en les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions que permetin promocionar la seva autonomia personal. 

Les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que compleixin les condicions i requisits establerts, podran optar a aquesta prestació, de caràcter econòmic, que vol ajudar a millorar la seva autonomia personal en la mobilitat, la llar, la formació i el dia a dia.

El Govern ha explicat que l'objectiu és que persones amb discapacitat obtinguin o reconverteixin el permís de conduir o adaptin el seu vehicle, a més d’ajudar a assumir els costos del transport públic col·lectiu. També es pot sol·licitar per obres d’adaptació de la llar i per adquirir productes o serveis de suport, com cadires de rodes, cadires salvaescales, telèfons mòbils amb veu, a més de cursos d’aprenentatge de llengua de signes o de lectura labial, així com intèrprets per a persones sordes o sordcegues en formació postobligatòria i ocupacional, entre altres productes i serveis.

En total, Afers Socials destina un import de 2.615.000 euros a la Prestació d'atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), aprovada al Consell Executiu d’aquest dimarts. Concretament, 2.490.000 per a la convocatòria del 2020 i 125.000 per a la del 2021.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article