La PAH acusa la Generalitat de “tancar les portes” als ajuts al lloguer per la Covid-19 i critica els requisits “irreals”

L'organització assegura que la majoria d'afectats queden fora i reclama mesures reals


La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha acusat la Generalitat de “tancar les portes” als ajuts al lloguer per la Covid-19 en aturar la recepció de sol·licituds i ha exigit que es posin en marxa de manera urgent mesures reals.

La plataforma ha apuntat que en dues setmanes s'havien rebut 14.000 peticions, el que suposaria uns 50 milions d’euros, quan el govern central hi ha destinat 28,4 milions. La PAH també ha considerat que els requisits d'accés són “completament irreals” i fan que la majoria dels afectats no tinguin drets a rebre les ajudes. L’organització assegura que la mitjana del preu del lloguer a Catalunya està “molt per sobre” dels límits marcats en aquesta línia d'ajuts.

La PAH ha afirmat que hi ha ciutadans que han hagut d'escollir “entre menjar o pagar rebuts tan bàsics com el lloguer o el subministres” i per això ha assegurat que no tolerarà que sigui la ciutadania “la que un cop més pateixi la ineptitud dels governants i uns ajuts insuficients”.

L'organització ha exigit als polítics que estiguin “a l'altura” i s'ha preguntat quins governants hi ha si “no són capaços de preveure quantes famílies necessitaran les ajudes”. “Surten als mitjans dient que aquest cop han après la lliçó i que ningú quedarà enrere. I què passa? Els ajuts no arriben”.

La PAH ha recordat que calen mesures per al problema estructural de l'habitatge com la regulació del preu del lloguer, l'ampliació del parc públic, la cessió obligatòria dels pisos de grans tenidors, així com mesures perquè els grans propietaris i especuladors es responsabilitzin del dret a l'habitatge digne.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article