Comencen les obres de la Casa Bloc de Barcelona per allotjar-hi famílies en situació vulnerable

La Fundació Hàbitat3 preveu que s’hi facin 17 habitatges que es destinaran a lloguer social


La Fundació Hàbitat3 ha iniciat les obres a l'antiga residència de la Casa Bloc del districte de Sant Andreu de Barcelona per fer-hi habitatges de lloguer social per a famílies en situació vulnerable. Es preveu que el projecte permeti la rehabilitació de les plantes primera i segona de l'antiga residència per disposar de 17 habitatges, que tindran una habitació i un dels d'ells estarà adaptat per a persones amb discapacitat física. El cost de construcció és d'uns 750.000 euros i es preveu que les obres durin entre sis i vuit mesos, de manera que pugui obrir les seves portes durant el primer trimestre del 2021. Hi podran viure unes 40 persones en risc d'exclusió social.

La Casa Bloc es transformarà per adaptar-la a les necessitats d'allotjament de persones ateses per entitats de la Taula del Tercer Sector per a persones en situació d'emergència social ateses per l'Ajuntament de Barcelona. Així, els col·lectius que hi podran anar a viure són persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals, amb problemes de salut mental, persones en situació d'exclusió residencial o sense llar que estiguin seguint processos d'inserció, i persones o famílies que han perdut el seu habitatge o l'han hagut de deixar prematurament i que necessiten un allotjament transitori.

En els habitatges s'aplicaran mesures per combatre la bretxa digital i sistemes de monitorització del consum. També s'aplicaran mesures per combatre situacions de pobresa energètica. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya va cedir el 2016 la gestió de les plantes 1 i 2 de l'antiga residència de la Casa Bloc per un llarg termini per permetre desenvolupar el projecte previst per Hàbitat3 a llarg termini.

La Casa Bloc és un edifici d'habitatges construït entre el 1932 i el 1936 al districte de Sant Andreu. Avui, es considera un símbol de l'arquitectura racionalista a Barcelona promoguda per la Generalitat durant la Segona República, ja que en el seu moment va ser un projecte social innovador, integrat en l'entorn urbà i amb habitatges funcionals concebuts com a allotjaments mínims estàndard per a obrers.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article