El Col·legi de Treball Social alerta que l’Ingrés Mínim Vital deixa fora a una part de la ciutadania que el necessita

Reclama a les administracions treballar alineades i evitar l'excessiva burocràcia per garantir la prestació


El Col·legi de Treball Social de Catalunya (TSCAT) ha considerat l'Ingrés Mínim Vital “un bon instrument” per lluitar contra la pobresa però ha alertat que “encara deixa fora a una part de la ciutadania” que pot necessitar-ho. Entre aquesta ha situat les persones migrants que no poden acreditar l'any de residència i dels quals el 48% estan en risc de pobresa, les persones sense llar i els menors de 23 anys, entre d'altres.

“És una bona mesura, però encara és aviat per fer una valoració 100% positiva, ja que s'ha de veure quin desenvolupament normatiu es fa del decret i com s'aplica”, ha afirmat la degana del TSCAT, Conchita Peña. El Col·legi ha reclamat a les administracions treballar alineades i evitar una excessiva burocràcia.

De fet, ha apuntat que l'Ingrés Mínim Vital és “una bona oportunitat” perquè d'altres prestacions com la Renda Garantida de Ciutadania, puguin arribar a moltes més persones que ho necessiten amb urgència. Pel que fa a la tramitació, Peña ha reivindicat que sigui “fàcil, àgil, transparent i propera a la ciutadania” i ha apostat per la creació d'una finestra única de sol·licitud.

El TSCAT ha reclamat a Generalitat i govern espanyol que posin en marxa una cooperació “real” i ha considerat que la tramitació de l'ingrés no hauria de recaure en els serveis socials locals, ja que això podria “saturar encara més” aquesta via.

Des del Col·legi de Treball Social han defensat també la necessitat de “clarificar i reordenar” totes les prestacions socials que hi ha actualment, perquè consideren que estan molt fragmentades. “Això afavoriria l'accés a les persones vulnerables i garantiria l'efectivitat d'aquestes ajudes”, ha apuntat la degana.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article