La FAVB veu “totalment immoral” que les administracions “no facin res” amb milers d’habitatges buits en plena crisi

Els veïns denuncien que no s’ha fet servir cap pis d'Apartur per acollir famílies vulnerables


La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) veu "totalment immoral" la inacció administrativa a la ciutat amb milers d'habitatges buits en plena crisi. En un comunicat, afirmen que tot i que amb la pandèmia s'han sumat gairebé 10.000 habitatges d'ús turístic a l'estoc la immensa majoria resten buits, amb l'excepció d'una petita part en actiu i una altra cedida a sanitaris o col·lectius afectats. 

A més, denuncien que malgrat l'acord anunciat entre l'Ajuntament de Barcelona i Apartur per llogar a l'operador 200 pisos per a famílies vulnerables "no s'ha fet servir ni un sol d'aquests pisos". Segons la FAVB, "Apartur prefereix tenir pisos buits a que hi visqui ciutadania vulnerable" i avisa que el sector no abandonarà "la gallina dels ous d'or".

D'altra banda, les associacions veïnals alerten també que alguns dels propietaris intenten llogar els pisos "per temporada" - és a dir, menys de 12 mesos-, un fet que "incompleix la llicència que tenen concedida", sigui per dies o per residència habitual. "És totalment immoral que en una ciutat amb necessitats tan urgents d'habitatge, les administracions no facin res", lamenten.

Habitatges buits en plena crisi

La FAVB també fa referència en el comunicat a un estudi de l'Ajuntament de Barcelona del 2018 sobre els habitatges buits a la ciutat, uns 13.000, i apunta que "sobta" que un cop identificats no s'hagi avançat. "Només que dels 13.000 pisos buits s'hagués actuat per exemple sobre un 40% (5.200), ja quedaria resolt el problema de les famílies a la taula d’emergència", afirmen els veïns.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article