La hidroxicloroquina no serveix per prevenir la Covid-19, segons afirma Oriol Mitjà a ‘Science’

Un estudi de l'Hospital Germans Trias i Pujol no veu cap diferència significativa en les persones exposades al virus que van prendre el tractament


La hidroxicloroquina no serveix per prevenir la Covid-19, segons un article de la revista 'Science' que cita Oriol Mitjà, investigador de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que ha fet un estudi sobre aquest tractament.

La recerca no veu cap diferència significativa en les persones exposades al virus que van prendre el tractament a l'hora de desenvolupar o no la Covid-19. En aquest estudi van participar 350 persones amb Covid-19 i 2.300 persones en risc. A través de Twitter, Mitjà ha explicat que donades les “vastes implicacions globals”, s'han compartit els resultats de la investigació amb les agències reguladores mentre la revista 'Science' en fa l'avaluació externa. “No podem aportar més dades fins a tenir la seva aprovació”, ha afegit.

Mitjà ha recordat que hi ha més de 120 estudis en curs per avaluar l'efecte antiviral de la hidroxicloroquina, el medicament més utilitzat en aquesta pandèmia. Admet que la pressió per publicar els resultats de l'estudi és “immensa”. “L'OMS, Bill Gates i altres agències tenen pressa per prendre una decisió sobre la hidroxicloroquina per si cal continuar amb la resta d'assajos clínics”, ha explicat l'investigador, que diu que espera poder “aportar més llum en breu”. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article