La PAH torna al carrer i atura el primer desnonament després del confinament

Més de 200 persones eviten el desallotjament d'una família amb dos fills a L'Hospitalet de Llobregat


La PAH ha tornat al carrer després del confinament per la Covid-19 i ho ha fet amb una victòria més. La plataforma pel dret a l'habitatge ha aconseguit aquest dijous aturar el desallotjament d'una família amb dos fills a L'Hospitalet de Llobregat. Durant tot el matí, més de 200 persones han desafiat les autoritats i, finalment, se n'han sortit.

“No permetrem que la Liliana i els seus dos fills es quedin al carrer en plena pandèmia”, avisava la PAH aquest matí en un comunicat. Poc després, han començat una protesta davant de l’habitatge d’un fons voltor, Cerberus, que volia fer efectiu el desnonament.

Expliquen a la plataforma que la Liliana va rellogar per 350 euros mensuals una habitació a l’habitatge amb els seus seus dos fills de set i 13 anys. Amb el temps, va perdre tots els ingressos degut a la crisi sanitària i se’n va adonar que “havia estat enganyada” i que no hi havia un contracte formal de lloguer, de tal forma que estava en situació d’ocupació. El fons voltor, des d’aleshores, es nega a negociar.

Per això, a la PAH reclamen, no només aturar el desnonament, sinó un lloguer social per a la família, tal com obliga la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i de pobresa energètica. “És una família en situació de vulnerabilitat i empadronada a l’habitatge des del juny del 2019. El fons voltor ha d’oferir un lloguer social abans de desnonar-la”, asseveren a l’entitat, que a més acusen l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i la Generalitat de ser còmplices de l’incompliment del propietari.

“La irresponsabilitat del govern estatal i del poder judicial a l’hora de reprendre els procediments judicials en ple estat d’alarma i davant la greu crisi sanitària és intolerable”, es queixen també a la PAH que, de fet, el passat 4 de juny ja es va concentrar davant les portes dels jutjats d’arreu de Catalunya perquè es mantingués la paralització dels desnonaments.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article