Migra Studium busca famílies que acullin persones migrades durant tres mesos

14 persones refugiades passen el confinament en 12 llars de la Xarxa d’Hospitalitat de l’entitat


14 refugiats han passat el confinament en dotze llars de la Xarxa d'Hospitalitat de Migra Studium. L'entitat busca noves famílies per acollir persones refugiades a Barcelona durant tres mesos perquè augura que la crisi econòmica després de la covid-19 afectarà desenes de persones migrades amb permisos de residència temporals que caducaran si no troben una altra feina. 

Segons Migra Studium, el 85% de les persones que passen per aquesta xarxa de llars aconsegueix una vida més autònoma. Des del 2017, 63 famílies i comunitats s'han adherit a la iniciativa xarxa, donant acollida a 65 persones. L'entitat ha creat una comunitat d'acollida a Sant Cugat del Vallès amb capacitat per a deu persones. Ja n'hi ha cinc que hi viuen.

Migra Studium ha fet un seguiment dels diferents casos durant el confinament i ha constatat que les persones que ja vivien una situació de vulnerabilitat han patit el tancament d'una forma extrema. Molts no tenien una llar segura o la compartien amb persones que no són de la família, no tenien recursos econòmiques perquè han perdut els seus ingressos i no podien mantenir els seus vincles i les relacions. És per això que l'entitat busca noves famílies acollidores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article