La patronal de les residències demana “claredat i concreció” al Govern en la nova etapa

L’ACRA mostra “preocupació” perquè no s'ha plantejat cap pla i recorda que els centres es troben “encara en una situació molt fràgil”


L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) demana “màxima claredat” i “concreció” al Govern per garantir la seguretat a les residències i evitar-hi rebrots del coronavirus. En un comunicat, la patronal mostra “preocupació” per l'anunci del Govern respecte a l'entrada en vigor a partir d'aquest divendres de la nova etapa, anomenada 'represa', i com afectarà les residències de gent gran.

“Ens trobem encara en una situació molt fràgil i demanem al Govern que clarifiqui tots els aspectes relacionats amb aquest àmbit per assegurar que puguem fer la feina de la millor manera possible”, assegura la presidenta de l'ACRA, Cinta Pascual, en declaracions recollides en el comunicat.

“Ens preocupa molt que hi hagi nous rebrots en els centres i necessitem, per tant, que no hi hagi incertesa ni precipitació en la presa de decisions”, subratlla Pascual. La presidenta de l'ACRA sosté que és “hora de donar seguretat al sector, als residents, a les professionals i a les famílies” amb “la màxima urgència” per “evitar situacions complicades que puguin posar en perill la seguretat de tothom, i més en uns entorns on conviuen persones molt vulnerables”.

L'ACRA considera que aquesta nova etapa ha de ser una “oportunitat” per “demostrar que és possible garantir un equilibri en els centres residencials”. “Per una banda, cal evitar els rebrots amb el compliment de totes les mesures de seguretat i de l'altra, cal que les persones que viuen a les residències puguin fer-ho amb la màxima normalitat i llibertat”, assenyalen.

La patronal també recorda a les famílies el “paper fonamental” en el benestar dels residents i és per això que demana que els “protegeixin amb totes les mesures de seguretat quan facin activitats fora dels centres, atès que una residència és una llar comunitària i que cal garantir la seguretat de totes les persones”. 

Seguir les mesures de la Fase 3

Per altra banda, el Departament de Salut ha recordat que mentre no s’aprovi l’actualització dels plans sectorials existents, s’aplicaran, en cada àmbit d’activitat, les mesures dels plans aprovats en la Fase 3. Per tant, els centres sociosanitaris mantindran les mesures específiques del Pla de Desescalada en Residències i les Mesures i recomanacions per a l’obertura dels serveis de Centre de dia per a gent gran en les fases de desconfinament per la Covid-19 fins que no s'indiqui el contrari. Seguir en Fase 3 implica limitar les visites familiars i que les sortides fora del centre no superin una hora. Salut ha anunciat que està treballant en un pla específic però encara no ha concretat quan estarà enllestit. 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article