Les farmàcies dispensen més de nou milions de mascaretes dins la campanya de Salut

Finalitza la iniciativa que garantia una mascareta gratuïta per a tota la ciutadania


Les farmàcies catalanes han dispensat 9.252.043 mascaretes sanitàries en el marc de la campanya 'Mascareta/Salut', impulsada pel Departament de Salut i el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC). La campanya es va posar en marxa el 20 d'abril i incloïa una mascareta gratuïta a càrrec del Servei Català de la Salut i les següents a 0,76 cèntims la unitat. 

El CCFC ha destacat l'"esforç extraordinari" dels farmacèutics donant resposta a aquesta necessitat i en un moment en què hi havia baixa disponibilitat d'aquest producte. Ha afegit que la dispensació, a través del sistema de recepta electrònica, s'ha fet "de manera professional, regulada i registrada" i s'ha adaptat la freqüència de la dispensació en funció de la demanda.

Els farmacèutics han apuntat que ni la distribució ni les oficines de farmàcia han tingut "cap marge de benefici" amb aquesta campanya, que ja ha finalitzat. El Col·legi ha destacat que la cadena del medicament "s'ha posat novament al servei de la salut del país, demostrant amb cada acció que respon sempre amb professionalitat i compromís davant la societat i l'administarció".

Ha destacat també que, tot i el "repte" que està suposant la gestió de la crisi sanitària, els farmacèutics segueixen treballant "per garantir l'accés al medicament, la protecció de tota la població i per atendre les seves necessitats amb les màximes garanties".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article