Els sorolls de la revetlla de Sant Joan provoquen por, angoixa i dolor a les persones amb autisme

La Fundació Nen Déu inicia una campanya per demanar a la ciutadania que utilitzi llums i no pirotècnia


Por, angoixa, dolor i fins i tot convulsions o episodis d’autolesió, són algunes de les conseqüències que la “màgica” nit de Sant Joan pot provocar en les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) a causa de l’excés de soroll.

Per aquest motiu, la Fundació Nen Déu ha iniciat la campanya ‘Canvia els sorolls per llum’ per conscienciar sobre els efectes dels petards en les persones amb autisme, que aquesta nit de revetlles s’ho poden passar molt malament, ja que moltes d’elles experimenten hipersensibilitat auditiva, i perceben els sons a volums molt més alts dels que registren altres oïdes. 

En aquest sentit, la fundació aboga per canviar el soroll de la pirotècnia per llums de colors, “per a generar un efecte festiu, però sense provocar pors i angoixes entre les persones que pateixen aquesta hipersesibilitat auditiva”, sostenen. 

Així, l’entitat demana una revetlla “evolucionada i inclusiva” per tal ue les persones amb TEA i les seves famílies pugin gaudir d’aquesta nit tal com ho fan els altres. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article