La Fundació Grupo SIFU beca vuit artistes de la música i la dansa amb discapacitat

La 2a edició de les beques ‘Superarte’ financia amb 2.000 euros els estudiants perquè puguin completar la seva formació


La Fundació Grupo SIFU ha premiat amb la segona edició de les beques ‘Superarte’ vuit joves amb diversitat funcional perquè puguin completar els estudis de música i dansa. Les beques, que estan dotades amb fins a 2.000 euros, tenen com a objectiu “enriquir el món artístic” i “afavorir la integració de persones amb diversitat funcional”. 

Els guanyadors d’enguany són d’Albacete, Ciudad Real, Barcelona, Alacant, Girona, Sevilla i Madrid. Tots participaran, a més, en els projectes d’art inclusiu de la fundació. A més, l’entitat també ha guardonat amb una beca especial un treballador de Grupo SIFU perquè es formi en estudis de guitarra.

En concret, en la categoria de música, els guanyadors han estat Antonio Belmonte, un jove d’Albacete que té autisme i discapacitat del 67% però que amb 19 anys ja ha participat en un centenar de concerts d’orquestra; la pianista d’Alacant Andrea Zamora, que té una discapacitat visual; Mònica López, que fa cant i música i és de Ciudad Real i té una discapacitat física del 34%; i el barceloní Èric Garcia que té un trastorn de l’espectre autista i toca el violoncel. 

En la categoria de dansa, els guanyadors són Nicoleta Stefania, que té una discapacitat motriu i és experta en dansa contemporània; Sara Elizabeth Góez, una sevillana de 25 anys amb discapacitat visual que viu per la dansa espanyola; Pedro Gómez, que està especialitzat en dansa contemporània, dansa-contact i improvisació; i Yolanda Torosio, que ja té una trajectòria consolidada en coreografia i dansa. 

A més, s’ha entregat una beca extraordinària a José Luis Gómez, que és treballador de Grupo SIFU i està diagnosticat amb la malaltia de Crohn i té un 44% de discapacitat. És amant de la guitarra i, ara, podrà seguir la seva formació teòrica. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article