L’Institut Català de les Dones reforça el treball de 200 professionals que atenen víctimes de violència masclista

S'inicien 14 grups de treball on es facilitaran tècniques de 'coaching' grupal i eines per a l'autocura de les professionals


L'Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat 14 grups de treball d'un programa de suport per reforçar la pràctica de les prop de 200 professionals que atenen dones víctimes de violència masclista.

Aquestes tècniques, dels 102 Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) municipals o comarcals, acompanyen dones que s'enfronten a situacions complicades. El programa aborda com incorporar la mirada estratègica com a eina d'abordatge, conèixer eines per incorporar l'assertivitat professional, identificar els límits de la pràctica professional, revisar rols i funcions i detectar simptomatologia i efectes de la Síndrome del Bournout i de la de la traumatització com a factors de risc en els professionals que treballen en aquest àmbit.

En el marc d'aquests grups, es faran dues sessions a Lleida, dues al Baix Llobregat, una al Vallès Oriental, una altra al Vallès Occidental, una al Maresme, una a les Terres de l'Ebre, una al Barcelonès, dues a Tarragona, dues a Girona i una a la Catalunya Central. A l'abril es va fer una prova pilot al Garraf i l'Alt Penedès.

Les 14 edicions d'aquest programa que han començat al juny finalitzaran al desembre incorporen tècniques de 'coaching' grupal, faciliten eines per a l'autocura de les professionals i aborden els processos des de la perspectiva de garantir el protagonisme de les dones en el seu procés de recuperació.

Els SIAD són 102 serveis municipals que tenen suport de l’Institut Català de les Dones i estan ubicats en les poblacions de més de 20 mil habitants i als consells comarcals. Aquests serveis van atendre l’any passat més de 20.000 dones sobre temes diversos, el 30% de les quals patien una situació de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article