La Taula de Ciutadania i Immigració defensa iniciar un procés de regularització administrativa

L'organisme impulsa un manifest que planteja la regularització com una solució “realista i valenta”


La Taula de Ciutadania i Immigració ha defensat iniciar un procés de regularització administrativa que permeti sortir de la crisi amb igualtat i equitat. Per aquest motiu, l’organisme ha impulsat la 'Declaració a favor de la regularització', adreçada a les administracions i on demana “estar a l'alçada en un moment clau per superar les dificultats socials i econòmiques generades arran de la crisi sanitària”.

Per això, planteja la regularització “com una solució realista i valenta, que aporta beneficis al conjunt de la ciutadania”. La declaració ha rebut més de cent adhesions d'entitats i particulars i espera sumar-ne més properament.

La declaració planteja la necessitat d'equiparar els drets de totes les persones que viuen a Catalunya, especialment les que estan en disposició de treballar i contribuir fiscalment però que actualment no ho fan a causa de les traves burocràtiques.

En el text, s'argumenta que la crisi sanitària comportarà una crisi social i econòmica profunda que farà necessari concentrar els esforços i les polítiques socials en els més vulnerables. Per això, destaca la importància de donar sortida a aquells perfils que sí que poden incorporar-se al mercat laboral aconseguint el permís de treball que emet el govern de l'Estat.

Més enllà d'aquesta regularització, el manifest planteja altres mesures que són competència de la Generalitat o els ajuntaments catalans. Entre aquestes, l'impuls d'un programa de difusió entre els agents econòmics que puguin fer contractes de treball i la ciutadania per al coneixement i la implementació del procediment de l'arrelament social per aconseguir la regularització administrativa i un pla per a que els joves migrats sols d'entre 18 i 21 anys puguin accedir a la inserció laboral i la regularitat administrativa a llarg termini.

Una altra proposta és garantir que els ajuntaments vetllin perquè els padrons reflecteixin la població real, habilitant l'empadronament sense domicili fixe per a totes aquelles persones en situació d'infrahabitatge, incloent les que ho fan en relloguer.

La Taula de Ciutadania i Immigració, òrgan de consulta i participació per a les polítiques de gestió de la migració que promou la Generalitat de Catalunya, preveu que els consistoris s'adhereixin en els propers dies a aquest manifest a través de l'aprovació de mocions. En aquest sentit, s'ha iniciat una campanya de difusió conjunta amb la Secretària d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, per fer arribar el missatge i generar un estat d'opinió i posicionament a favor d'aquesta mesura.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article