L'Agència Europea del Medicament dona llum verda al primer tractament contra la Covid-19, el remdesivir

El comitè científic recomana la seva comercialització per tractar pacients greus que requereixen ventilació


L'Agència Europea del Medicament ha donat llum verda al primer tractament contra la Covid-19, el remdesivir, per a pacients greus que requereixen ventilació. En un comunicat, l'EMA (per les seves sigle en anglès) ha anunciat que recomana autoritzar la seva comercialització de manera condicional després de rebre el vistiplau del seu comitè científic. 

Segons l’organisme aquest permís condicional és un tipus d'autorització que permet facilitar l'accés ràpid a medicines en moments d'emergència . Tot i això, la companyia haurà de presentar uns informes finals sobre el medicament abans de finals d'any. Ara l'EMA espera que la Comissió Europea doni el seu vistiplau final en la pròxima setmana que permeti la comercialització del remdesivir a la UE.

El comitè científic de l'EMA va començar a avaluar el remdesivir a finals d'abril principalment amb dades de l'estudi de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Segons l'EMA, l'assaig ha demostrat que els pacients greus tractats amb remdesivir es recuperen de mitjana en 12 dies, sis dies abans que la resta. Per contra, no es va detectar cap benefici entre els pacients menys greus ni en els pacients que ja estaven amb ventilació quan van començar a rebre el remdesivir.

D’altra banda, l'EMA encara té pendent analitzar les dades sobre mortalitat en pacients tractats amb remdevisir. “Tenint en compte les dades disponibles, l'Agència considera que l'equilibri entre els beneficis i els riscos ha demostrat ser positiu en pacients amb pneumònia que necessiten oxigen suplementari”, afirma en un comunicat. El remdesivir se subministra per via intravenosa als hospitals sota la supervisió del personal sanitari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article