Empitjora la qualitat de vida de les infermeres a causa de l'esforç durant la pandèmia

Segons una enquesta de SATSE, el percentatge de personal que puntua amb un 4 o menys passa del 8 al 41%


La qualitat de vida de les infermeres i infermers ha empitjorat significativament durant l'emergència sanitària, segons una enquesta online encarregada pel sindicat SATSE i que ha recollit 8.218 respostes del conjunt de l'Estat.

La qualitat de vida baixa en 2,45 punts de mitjana si es compara amb la situació anterior a la pandèmia i es queda en 4,8 sobre 10. A més, el percentatge de personal que puntua amb un 4 o menys passa del 8 al 41%.

Amb dades d'aquesta enquesta, SATSE denuncia que només a un 17,5% del 55% d'infermers que tenen persones al seu càrrec se'ls ha facilitat un canvi de torn per conciliar. A un 35% no se'ls ha permès, i un 2,4% ha hagut d'ampliar la seva reducció de jornada.

Del 54% de les infermeres consultades que tenen fills, el 15% assenyala que ha tingut problemes per trobar persones que cuidessin d'ells quan havien d'anar a treballar. A més, la majoria dels enquestats s'ha hagut d'allotjar al seu domicili habitual, el 94,9%. Un 3,4% ha marxat a una segona residència o un habitatge buit d'un familiar, i un 1% ha pagat un hotel o un apartament.

Segons SATSE, tots aquestes noves dades posen en evidència la “greu repercussió” que ha tingut en la vida personal i familiar de les infermeres i infermers l'haver d'enfrontar-se a una crisi de salut pública sense precedents, fent-ho, a més, en molts casos, “sense els recursos i mitjans de protecció necessaris”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article