Els nous serveis per atendre víctimes de violència masclista s'ubicaran a Terrassa, Figueres i Sant Boi de Llobregat

Es dupliquen els recursos passant de vuit a 16 en dos anys

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà tres nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que ofereixen atenció integral a dones en situació de violència masclista i també als seus fills.

Els tres nous centres estaran ubicats a Figueres (Alt Empordà), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental), i està previst que entrin en funcionament el proper mes d’octubre. Amb l’obertura d’aquests tres nous serveis, es dupliquen el nombre de recursos, passant de vuit SIE a principis del 2019 fins a 16 a finals del 2020.

Actualment, a Catalunya hi ha 13 Serveis d’Intervenció Especialitzada. El mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament cinc SIE nous (Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell), que es van afegir als vuit existents l’any 2019 (Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu).

Amb el nou centre a Terrassa es donarà cobertura a les necessitats del Vallès Occidental, juntament amb el SIE de Sabadell. El nou de Figueres atendrà les víctimes de l'Alt Empordà i la Garrotxa, i cobrirà les comarques gironines juntament amb el de Salt. Pel que fa al de Sant Boi, s'afegeix al que ja existeix a Sant Feliu de Llobregat, i cobrirà especialment la zona centre de la comarca: Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. També s'ocuparà de les poblacions del nord i del delta.

Des de l'inici del 2020, els SIE han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 filles i fills, i han realitzat més de 1100 intervencions d’urgència. També han fet més de 1.000 coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori, a més de les actuacions relacionades amb la sensibilització, prevenció i detecció de les violències masclistes, i de la seva participació en els circuits per a l’abordatge de la violència masclista dels diferents territoris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article