Vacances sostenibles i responsables

Les comarques de Barcelona són una destinació certificada amb el segell Biosphere Gold pel seu compromís amb el turisme sostenible

Amb el suport de  

Les comarques de Barcelona són un bon lloc per viure... i per visitar! I ho són, principalment, perquè li donem molta importància a la salut, la seguretat i la sostenibilitat: a casa nostra, aquests aspectes van de la mà. Per això fugim de la massificació, consumim productes locals i respectem l’entorn al màxim. Estimem molt la nostra terra i estem tan orgullosos dels seus trets d’identitat que volem compartir-la i redescobrir-la amb tu. Ara és el moment de gaudir de les comarques de Barcelona amb els cinc sentits... i un sisè: el sentit de la responsabilitat. Sigues benvingut!

Fes estada en allotjaments que ostentin segells mediambientals

A les comarques de Barcelona són molts els allotjaments turístics amb bones pràctiques mediambientals que els permeten exhibir alguna de les certificacions internacionals en turisme sostenible. El segell Biosphere i l'estàndard ISO 14000 són dos reconeixements amb molt de prestigi, i, si vols dormir en un espai protegit, busca que tinguin la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

Gaudeix dels plaers de la gastronomia local

Gaudir del plaers gastronòmics és un dels grans atractius de viatjar. Però també és una gran responsabilitat, ja que la manera de produir els aliments pot afectar negativament l'ecologia i la biodiversitat. Als restaurants, demana plats elaborats amb verdures i fruites de proximitat i que siguin de temporada: estaran més bons de sabor i no contribuiràs a augmentar les emissions de gasos d'efecte hivernacle. I a l’hora de comprar, et recomanem que ho facis a les botigues de poble, als mercats de pagès o, directament, a les explotacions agràries i ramaderes: adquirir productes locals ajuda molt a la comunitat i, a més, podràs descobrir delicioses especialitats artesanals que no trobaràs enlloc més.

Brinda amb bona consciència

Si ets amant dels vins ecològics, biodinàmics i naturals, t'interessarà saber que molts cellers de les comarques de Barcelona conreen les vinyes de manera sostenible i produeixen begudes de qualitat immillorable sense malmetre el medi ambient. Alguns noms et sonaran i d’altres seran nous descobriments, petites empreses familiars amb poca producció. Però tots estan units per la seva consciència verda.

Hi ha setze espais naturals a poca distància de la ciutat de Barcelona amb una àmplia xarxa de camins per fer senderisme  | Diputació de Barcelona

Mou-te amb energia verda

El tramvia i el tren són els dos mitjans de transport col·lectiu menys contaminants. Però si, a més de preocupar-te per l’ecologia, també vols fer exercici i moure't al teu aire, hauries d'explorar els tipus de transport actiu que es prioritzen a les comarques de Barcelona. Desplaçar-te a peu, amb bicicleta només t'aportarà beneficis i és molt més sostenible. Així que posa't en marxa!

Banya’t a platges amb certificat d’excel·lència

En els mesos de calor, el més segur és que vulguis estar ben a prop de la platja. I a Costa Barcelona és fàcil que puguis fer-ho, ja que, amb més de cent quilòmetres de litoral, d’opcions, no te’n faltaran... El problema és escollir-ne una! Davant del dubte, un criteri que et pot ajudar és conèixer els sorrals que han obtingut la bandera blava, un distintiu de qualitat que oneja a moltes platges del litoral. Aquest certificat destaca els sorrals que es distingeixen pel seu compromís amb el medi ambient, però també per l’excel·lència de les seves mesures de seguretat i higiene. Si busques un entorn de platja controlat, aquí el trobaràs.

Respira al Parcs Naturals

La teva activitat favorita no és pas estirar-te a la tovallola? El teu somni és més aviat desconnectar de tot i respirar fons? Estàs de sort! A poca distància de la ciutat de Barcelona hi ha setze espais naturals on pots relaxar-te de veritat en un ambient de calma plena. Muntanyes emblemàtiques, boscos d’alzines i pins, cims amb vistes al Mediterrani i valls tranquil·les t’estan esperant. Deixa’t sorprendre!

A les comarques de Barcelona, encara hi ha molt més. Pots trobar més informació aquí:

Propostes de turisme sostenible

10 consells per ser un viatger responsable i fer turisme sostenible (PDF): 

Barcelona és sostenible (Vídeo)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article