Òmnium i el CCCB posen en marxa un programa d'acompanyament educatiu per a joves del Raval

Durant l'estiu s'oferiran una desena de tallers dirigits per artistes locals amb la meitat de les places gratuïtes


Òmnium Cultural i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) han signat un conveni de col·laboració per oferir, durant l'estiu, un programa d'acompanyament educatiu per a joves en situació d'exclusió social que visquin majoritàriament al barri del Raval de Barcelona. 

El laboratori de creació ‘Eh!’ per a joves d'entre 14 i 18 anys consistirà en deu tallers dirigits per artistes locals que ajudaran a trobar les eines per explicar diferents maneres de veure el món. Segons han informat les entitats, la meitat de les places seran gratuïtes. A més, l'acord incorpora l'acompanyament a joves per part de Punt de Referència, entitat que acompanya joves tutelats i extutelats sense xarxa familiar de suport en el seu procés d'emancipació.

Els joves podran triar entre tallers de moltes disciplines, des de les danses urbanes, el rap i la serigrafia, fins al documental, el fanzine, el selfie, la dansa contemporània, les arts marcials, el podcast, l’autoetnografia, l’art urbà o el videomapping. 

La cooperació s'emmarca en el programa d'acompanyament educatiu d'Òmnium, que també ha establert aliances amb altres entitats socials i veïnals amb l'objectiu de pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre infants i adolescents. Òmnium ha establert col·laboracions amb el Casal dels Infants de Salt, els Casals urbans Babobab de Barcelona, la Vocalia d'Educació de l'Associació Veïnal Rocafonda - L'Esperança - Ciutat Jardí - Valldeix de Mataró i la FEDAIA. “L'educació és un dels pilars bàsics de la nostra societat, i no podem permetre que les conseqüències de la Covid-19 recaiguin sobre ella i, amb més crueltat, sobre els infants i joves vulnerables del nostre país”, ha dit el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article