L’OMS s’obre ara a la possibilitat que la Covid-19 es transmeti per via aèria

239 científics reclamen a l’organització sanitària que accepti aquesta via de contagi, més enllà de la transmissió per gotes


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) s’ha mostrat “oberta” a “l'evidència emergent” que el virus de la Covid-19 es pugui transmetre per via aèria, i no només a través de gotes de tos o esternuts de persones contaminades. La professora Benedetta Allegranzi, experta sanitària de l'entitat, ha afirmat que cal “entendre les implicacions” sobre aquesta via de transmissió i sobre “les precaucions que cal prendre”. 239 científics d'arreu del món han elaborat articles en què posen de manifest aquest tipus de via de contagi i insten l'OMS a actuar en conseqüència.

Allegranzi ha explicat en roda de premsa que l'organització ha “discutit i col·laborat” amb molts dels signants d'aquests articles “durant els darrers mesos” i ha corroborat que hi ha evidències en aquest camp “com en tots els altres camps” a l'entorn de la pandèmia. Això explicaria els contagis en espais tancats amb ventilació amb aires acondicionats. Els experts signants recomanen, per això, la ventilació d’espais com una mesura més de protecció contra el virus, més enllà de l’ús de mascaretes, el distanciament o la neteja de mans.

L’experta sanitària de l’OMS ha volgut subratllar que aquest és un camp de recerca que “està creixent” i que ha posat de manifest “evidències emergents” a l'entorn de la transmissió de la Covid-19 per l'aire, i no només per gotes, per bé que “no són definitives”. “Per tant, la possibilitat” d'aquesta via de contagi en escenaris “molt específics”, com ara ambients tancats, amb molta gent i poc ventilats “no pot ser descartada”.

De la seva banda, la responsable d'emergències sanitàries de l'OMS, Maria van Kerkhove, ha explicat que l'organització treballa amb el grup de científics des de l'1 d'abril i que des de fa setmanes elabora un informe sobre aquesta possible via de contagi “per intentar consolidar” tot el coneixement que se'n té, una investigació que ha de veure la llum “en els pròxims dies”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article